Torstai 20. kesäkuuta.
Nimipäivää viettää Into, Inga

Näin ajattelen

Olen koonnut oheen muutamia tekstejä vuosikymmenien varrelta. Ne kertovat joitakin piirteitä ajattelustani.

Messu on Kristuksen kohtaamisen hetki

Kirkon tehtävänä on olla Euroopan muutosten keskellä paikka, jossa kohdataan Kristus – silloinkin kun omat ajatukset, tunteet ja elämäntavat eivät ole linjassa kirkon opetuksen kanssa. Silloinkin kun on erilaisia opillisia ajatuksia ja mielipiteitä. Ehtoollisella jätetään hetkeksi syrjemmälle oikeassa olemisen vaatimus.


Lue lisää


Kristillisyyden ja kirkon näkyvyydestä

Katson – jälleen kerran – Rooman Pietarin kirkosta välitettävää jouluyön messua. Se on ollut tapani siitä asti kun koulutoverini, nyt jo pois nukkunut Pentti Laukama selosti messua omaan, rauhalliseen tapaansa. Hän kutsui minutkin – ei-katolilaisen – seuraamaan messua. Olen myös osallistunut useita kertoja Paavin yleisvastaanotolle.


Lue lisää


Kirkon kolme vaihtoehtoa

Suomen evankelisluterilainen kirkko on kovilla. Jäsenet kaikkoavat, talous on tiukoilla ja kristinuskon viestinnästä on osin luisuttu reuna-alueille. Miten siis jatketaan?


Lue lisää


Kun kaikki menee

Perustin aikanaan Credo-nimisen uuden sukupolven kristillisen lehden. Sen rinnalla kustansin Suomen ensimmäistä Internet-nimistä lehteä vuonna 1994. Olin myös molempien lehtien päätoimittaja. Ajan mittaan lehdet joutuivat vääriin rahoittajakäsiin, ja niin ne tuhoutuivat. Tiedän siis jotakin siitä, kun kaikki menee... Ohessa pieni pala päiväkirjamerkinnöistä tuhoa seuranneelta päivältä.


Lue lisää


Diili irtisanomisista

Ihmisen irrottaminen hänen työstään on rankkaa sen kohteeksi joutuvalle. Rankkaa se on myös työtoverinsa työttömyyteen sysäävälle. Niissä tilanteissa punnitaan monen ihmisarvo. (Kolumni 2009)


Lue lisää


Leipäjonoja ei tarvita pärjäämiseen

Ihminen on Jumalan kuva kaikissa olosuhteissa. Silloinkin, kun hänen elämänsä ei täytä hyvän elämän mittoja. (Uusi Tie 2012)


Lue lisää


Läheisen lähtiessä

Kirkon sanomaa tarvitaan erityisesti silloin, kun edessä on viimeinen puomi ja lähdön hetki. Olin saattamassa äitiäni tuonoloiseen vuonna 1997. Kirjoitin alla olevat merkinnät vielä samana yönä. (Lyhennelmä tästä: Valitut Palat toukokuu1998).


Lue lisää


Miten tulee rukoilla?

Miten tulee rukoilla? Suurella äänellä ja metelillä vai hiljaa hymisten, äänettömästikin? (Kolumni 2012)


Lue lisää


Kristillinen viesti on yhteiskunnan taivaan luonnollinen osa

Kristillisen viestin tulee näkyä luontevana yhteiskunnan taivaalla. Ei erillisenä uskovaisten kummajaisena. (Haastattelu Sana-lehteen 2004).


Lue lisää


Poteeko Eurooppa uskontoallergiaa - vai Suomi?

Onko Suomi unohtamassa kristilliset juurensa samaan aikaan kun muu Eurooppa muistaa vielä henkisen ja hengellisen taustansa.  (Kolumni Kotimaa 24-sivustolla keväällä 2004).


Lue lisää


Pyhyys verkossa?

Pyhyys verkossa? on kysymys, mutta kuka tietää vastauksen? (Artikkeli Suomen Ekumeeninen Neuvosto: Näköala 1/2007).


Lue lisää


Tuutulaulu

Joskus kristillinen viesti nousee yllättävästä suunnasta. On kuunneltava herkällä korvalla, missä se kulkee. Kirkot eivät ole kristillisen sanoman ainoa koti. (Kolumni Sana-lehti 2004).


Lue lisää


Kirja elämästä Patmos-saaren hengessä

Ystäväni Teuvo V. Riikonen innostui Patmos-saaresta siinä määrin, että hän pyysi minulta valokuvia elämän kulkua käsittelevään kirjaansa.


Lue lisää


Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin