Keskiviikko 23. elokuuta.
Nimipäivää viettää Varma, Varma, Signe, Signe, Signhild

Tervetuloa Patmokselle 29.8.-5.9.2017

Tervetuloa Patmokselle 29.8.-5.9.2017. Matka on Radio Dein kuuntelijamatka, ja sen hengellisestä annista vastaa Radio Dein toiminnanjohtaja Kirsi Rostamo.

 

Viikon aikana tutustumme Ilmestyskirjan luolaan, Johannes Teologin luostariin (1088-89), Evangelismos-nunnaluostariin jne. Iltaisin nautimme hyvää kreikkalaista ruokaa ja juomaa ja pyrimme osallistumaan myös konsertteihin. Kotinamme meillä on koko ajan Joanna-hotelli,  emmekä ryntäile yöpymispaikasta toiseen.


Ja eräs asia kannattaa pitää mielessä. Kiire, stressi ja aikataulut pitää jättää kotiin! Ja jos päiväohjelmamme järjestys muuttuu, niin ei se mitään! Koska olemme Kreikassa ja saarella, niin esimerkiksi tuuliolosuhteet saattavat muokata aikataulujamme, mutta aina on kaikki järjestynyt…

 

Toinen muuttuja on Festival on Sacred Music festivaali. Kreikkalais-saaristolaiseen tapaan sen ohjelmistoja ei ole vielä kerrottu eikä ehkä suunniteltukaan... Mutta jos festivaali osuu samaan aikaan matkamme kanssa, voimme kokea joitakin ikimuistoisia musiikin iltahetkiä Ilmetyskirjan luolan edessä. Heti musiikkifestavaalin jälkeen alkaa kansantanssifestifaalit, ja saamme nauttia Kreikan eri maakuntien kansantanssiesityksistä.


Matkan aikana kävelemme jonkin verran, mutta vain hyviä teitä. Ei siis mitään piikkisiä ja mutkaisia rinnepolkuja, vaikka kuntoilijoille mäkiäkin on. Ja jos sinulla on hankaluuksia kävellä, järjestän tarvittavan autokuljetuksen, jolloin pääset kuitenkin osallistumaan kaikkiin keskeisiin kohteisiimme.

 

Kymmenien matkojen kokemus on kiteyttänyt matkaohjelmamme alla olevaksi.


- Thorleif Johansson


OHJELMA


Tiistai 29.8.2017

Klo 08.00 lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Samoksen saarta. Suomalainen paikallisoppaamme Pirjo Fragkopoulos on meitä vastassa ja vie meidät Pythagorion satamaan, josta laivamme lähtee kohti Patmosta. Siellä majoitumme omaan Joanna- hotelliimme, jossa vietämme koko seuraavan viikon. Se on meille kuin koti, isäntänä ystäväni Theologos Bournis. Yhteinen illallinen lähitavernassa.

 

Keskiviikko  30.8.2017

Aamiaisen jälkeen aloitamme tutustumisen Patmos-saareen. Ensimmäisenä on vuorossa Johanneksen Ilmestyskirjan luola. Menemme sinne paikallisella linja-autolla, joka lähtee hotellimme läheltä kello 09.45. Luolassa vietämme rauhallisesti aikaa ja eläydymme Johanneksen maailmaan Ilmestyskirjan syntypaikalla. Sen jälkeen kävelemme kilometrin verran rinnettä alas Skalan kaupunkiin. Tätä kävelyä koskee sama kuin kaikkia muitakin: tarvittaessa järjestyy autokuljetus, joten matka sopii kaikille.

 

Torstai 31.8.2017

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kreikan ehkä merkittävintä nunnaluostaria, Evangelismosta. Evangelismos- luostarista siirrymme toiseen luostariin, koko saarta hallitsevaan ja leimaavaan, vuodelta 1089 peräisin olevaan Johanneksen luostariin. Luostarissa tutustutaan myös sen museoon. Siellä löytyy monia kristillisen kirkon merkittäviä aarteita, mm. käsikirjoituksia 600-luvulta, otteita Markuksen evankeliumista, El Grecon maalaus, Itkevä Kristus-ikoni jne. Luostarin jälkeen kannattaa syödä vaikkapa kreikkalainen salaattia rinnetavernoissa, joista on näköala yli koko Skalan aina saaren pohjoisosiin asti. Siitä voi sitten ravittuna palata kävellen tai mennä bussilla alas Skalaan tai palata hotelliin.

 

Perjantai 1.9.2017

Perjantaina lähdemme risteilemään lähisaarille. Matkan aikana voi uiskennella kirkkaissa vesissä tai olla vaan ja nauttia laivamatkasta. Illalla halukkailla on mahdollisuus lisämaksulliseen päivälliseen taverna Aloniin, jonne meidät ovat kutsuneet kreikkalaiset ystäväni syömään ja nauttimaan kreikkalaisista kansantansseista. Siellä näemme mm. erittäin vaikuttavan sukeltajien tanssin Kalymnos-saarelta. Ja luonnollisesti Zorbas-tanssin.

 

Lauantai 2.9.2017

Lauantaina halukkaat voivat patikoida Pirjon opastamana Psili Ammos-paratiisirannalle (4 km/suunta). Kävelemme aasinpolkua pitkin, pääsemme nauttimaan hienohiekkaisesta rannasta ja turkoosinvärisestä merestä!

 

Sunnuntai 3.9.2017

Sunnuntaina lähdemme saaren toisessa päässä olevalle Lambi-rannalle uimaan ja hiljentymään. Ranta tunnetaan myös miljoonien kivien rantana.

 

Illalla ennen auringonlaskua lähdemme Profitis Ilias-vuorelle. Nousemme hyvää tietä rauhallisesti 269 m korkeuteen. Tarvittaessa vuorelle pääsee myös autolla, joten kaikki pääsevät mukaan. Vuorelta näkyy koko Patmos-saari. Sään salliessa näemme sieltä, miten hehkuva aurinko laskee autereiseen Välimereen Ikaria-saaren viereen. Vuorella vietämme myös ehtoollisen. Auringon laskettua laskeudumme mekin alas vuoren juurelle, mistä taksit vievät meidät hotellille tai minne itse kukin sieltä haluaa.

 

Maanantai 4.9.2017

Iltapäivällä laivamme lähtee takaisin Samoksen saarelle, jossa yöpyminen Pythagorion kylässä ja illallinen.

 

Tiistai 5.9.2017

Aamiaisen jälkeen on kuljetus Samoksen lentokentälle. Sieltä lähtee lento klo 13.10, ja saavumme Helsinki-Vantaalle klo 17.10


MATKAN HINTA

 

  • 1190 euroa / henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa
  • 1330 euroa / henkilö yhden hengen huoneessa

 

 

Matkan hintaan sisältyy

  • menopaluu tilauslennot Finnmatkoilla Helsinki-Samos- Helsinki TUIfly Nordic -lentoyhtiöllä, aterialla sekä matkalaukulla
  • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa aamiaisella standard– huoneessa
  • 2 illallista
  • kaikki ohjelman mukaiset bussi– ja laivakuljetukset sekä pääsyliput


Varaus, maksu – ja peruutusehdot

Ennakko 250 euroa kahden viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu tulee suorittaa 45 päivää ennen lähtöpäivää. Lähetämme erillisen laskun tästä.


Jos matka peruutetaan:

  • viimeistään 60 päivää ennen matkan alkua, ennakkomaksu palautetaan. Toimistokulut 50 euroa pidätetään ennakosta. Tämän jälkeen ennakkoa ei voida palauttaa.
  • viimeistään 30-15 vrk ennen matkan alkua, peritään 50% matkan hinnasta.
  • viimeistään 14-0 vrk ennen matkan alkua, peritään 100 % matkan hinnasta.


Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista!

Kyselyt ja varaukset:

 

Radio Dei, asiakaspalvelu: puh+358 9 7514 4511 (ma-pe klo 9-16)

Muistathan mainita erityisruokavaliosi jo varauksen yhteydessä!

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä EL-VE Tours.

16, Nikis Str. 10557 Ateena

puh. +30 210 3232449

fax +30 210 3228977

 


Matkalla mukana myös erinomainen Kreikan tuntija ja opas Pirjo Fragkopoulos.
Matkalla mukana myös erinomainen Kreikan tuntija j...
Isäntämme Theologos Bournis (oik.) hotelli Joannan pihalla.
Isäntämme Theologos Bournis (oik.) hotelli Joannan...

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin