Keskiviikko 23. elokuuta.
Nimipäivää viettää Varma, Varma, Signe, Signe, Signhild

Ihana viikko 22.8.-29.8.2017 Patmoksella


Matka on Radio Dein kuuntelijamatka, ja sen hengellisestä annista vastaa pappi ja toimittaja Freija Özcan. - Siitä tulee ihana matka, Freija vakuuttaa jo nyt!

 

Viikon aikana tutustumme Ilmestyskirjan luolaan, Johannes Teologin luostariin (1088-89), Evangelismos-nunnaluostariin, Filokalia-teoksen syntysijoille ja moniin muihin mielenkiintoisiin paikkoihin. Iltaisin nautimme hyvää kreikkalaista ruokaa ja juomaa ja pyrimme osallistumaan myös, mikäli se osuu samaan aikaan. Kotinamme meillä on koko ajan Joanna-hotelli,  emmekä ryntäile yöpymispaikasta toiseen.


Eräs asia kannattaa pitää mielessä. Kiire, stressi ja aikataulut pitää jättää kotiin! Ja jos päiväohjelmamme järjestys muuttuu, niin ei se mitään. Koska olemme Kreikassa ja saarella, niin esimerkiksi tuuliolosuhteet saattavat muokata aikataulujamme, mutta aina on kaikki järjestynyt…

 

Toinen muuttuja on Festival on . Kreikkalais-saaristolaiseen tapaan sen ohjelmistoja ei ole vielä kerrottu eikä ehkä suunniteltukaan... Mutta jos festivaali osuu samaan aikaan matkamme kanssa, voimme kokea joitakin ikimuistoisia musiikin iltahetkiä Ilmestyskirjan luolan edessä.


Matkan aikana kävelemme jonkin verran, mutta vain hyviä teitä. Ei siis mitään piikkisiä ja mutkaisia rinnepolkuja, vaikka kuntoilijoille mäkiäkin on. Jos Sinulla on hankaluuksia kävellä, järjestän tarvittavan autokuljetuksen, jolloin pääset kuitenkin osallistumaan kaikkiin keskeisiin kohteisiimme.

 

Kymmenien matkojen kokemus on kiteyttänyt matkaohjelmamme alla olevaksi.


- Thorleif Johansson


OHJELMA


Tiistai 22.8.2017

klo 08.00 Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta kohti Samoksen saarta. Suomalainen paikallisoppaamme Pirjo Fragkopoulos on meitä vastassa ja vie meidät Pythagorion satamaan,  josta laivamme lähtee kohti Patmosta. Laivamme saapuu Skalaan, saaren satamakaupunkiin. Sieltä siirrymme Grikosin entiseen kalastajakylään, jossa majoitumme omaan Joanna-hotelliimme. Olemme samassa hotellissa koko viikon. Se on meille kuin koti, isäntänä ystäväni Theologos Bournis. Ensimmäisen illan yhteinen illallinen on läheisen rannan Diogenes- tavernassa.


Keskiviikko 23.8.2017

Aamiaisen jälkeen aloitamme tutustumisen Patmos-saareen. Ensimmäisenä on vuorossa Johanneksen Ilmestyskirjan luola. Menemme sinne paikallisella linja-autolla, joka lähtee hotellimme läheltä kello 09.45. Luolassa vietämme rauhallisesti aikaa ja eläydymme Johanneksen maailmaan Ilmestyskirjan syntypaikalla.  Sen jälkeen kävelemme kilomterin verran rinnettä alas Skalan kaupunkiin. Tätä kävelyä koskee sama kuin kaikkia muitakin: jos on hankala kävellä, autokuljetus järjestyy tarvittaessa, joten matka sopii kaikille.

 

Torstai 24.8.2017
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Kreikan ehkä merkittävintä nunnaluostaria, Evangelismosta. Tuo reippaitten nunnien hoitama luostari henkii ainutlaatuisen ajatonta rauhaa.

 

Evangelismos-luostarista siirrymme bussilla koko saarta hallitsevaan  ja leimaavaan, vuosilta 1088-89 peräisin olevaan Johanneksen luostariin. Luostarissa tutustutaan myös sen museoon. Siellä löytyy monia kristillisen kirkon merkittäviä aarteita, mm. käsikirjoituksia 600-luvulta, otteita Markuksen evankeliumista, El Grecon maalaus, Itkevä Kristus-ikoni jne.

 

Luostarin jälkeen kannattaa syödä vaikkapa kreikkalainen salaattia rinnetavernassa, josta on näköala yli koko Skalan aina saaren pohjoisosiin asti. Siitä voi sitten ravittuna kävellä tai mennä bussilla alas Skalaan tai palata hotelliin.
 
Perjantai 25.8.2017
Perjantaina teemme veneretken lähisaarille. Pysähdymme pari kertaa laguuninomaisille, kristallinkirkkaille rannoille, jolloin uimaan pääsee suoraan veneestä. Kierroksen loppupuolella pysähdymme noin viidenkymmenen asukkaan Arkin saaren satamaan. Siellä on tavernoja, joissa voi nauttia mm. edellisenä yönä pyydettyä tuoretta kalaa.

 

Lauantai 26.8.2017
Tänään ajamme omalla bussilla saaren sellaisiin paikkoihin, joissa ei ehkä muuten tulisi käytyä. Näemme kreikkalaisen hautausmaan, käymme pienessä, yhden munkin luostarissa, miljoonien kivien rannalla jne. Paluumatkalla voi nauttia omakuntanteisesti herkullisen omanpiirakan vaniljajäätelön kera.

 

Illalla halukkailla on mahdollisuus lisämaksulliseen päivälliseen taverna Alonissa, jonne meidät ovat kutsuneet kreikkalaiset ystäväni syömään runsaan aterian ja nauttimaan kreikkalaisista kansantansseista. Siellä näemme mm. erittäin  vaikuttavan sukeltajien tanssin Kalymnos-saarelta. Ja luonnollisesti Zorbas-tanssin.

 

Sunnuntai 27.8.2017
Vapaa päivä. Nyt olemme tutustuneet Patmos-saaren keskeisimpiin paikkoihin. Niinpä onkin mukava viettää yksi vapaapäivä. Voit valita jonkun jo tutun paikan ja viettää siellä enemmän aikaa tai voit tehdä tutkimusmatkan paikkoihin, joihin emme ole menneet yhdessä. Voit myös lähteä opastetusti vaeltamaan  Psili Amos-paratiisirannalle. Siellä voi uida, lukea, ottaa aurinkoa ja nauttia välipalaksi vaikkapa luomumunakkaan.

 

Illalla ennen auringonlaskua lähdemme Profitis Ilias-vuorelle. Nousemme hyvää tietä rauhallisesti 269 m korkeuteen. Tarvittaessa vuorelle pääsee myös autolla, joten kaikki pääsevät  mukaan.

 

Vuorelta näkyy koko Patmos-saari. Sään salliessa näemme sieltä, miten hehkuva aurinko laskee autereiseen Välimereen Ikaria-saaren viereen. Vuorella vietämme myös ehtoollisen. Auringon laskettua laskeudumme mekin alas vuoren juurelle, mistä taksit vievät meidät hotellille tai minne itse kukin sieltä haluaa.

 

Maanantai 28.8.2017
Iltapäivällä laivamme lähtee takaisin Samoksen saarelle, missä yöpyminen Pythagorion kylässä ja illallinen.

 

Tiistai 29.8.2017
Aamiaisen jälkeen on kuljetus Samoksen lentokentälle. Sieltä lähtee lento klo 13.10, ja Helsinki-Vantaan lentokentälle laskeudumme klo 17.10


MATKAN HINTA

  • 1190 euroa / henkilö jaetussa 2 hengen huoneessa
  • 1330 euroa / henkilö yhden hengen huoneessa

 

Matkan hintaan sisältyy

 

  • menopaluu tilauslennot Finnmatkoilla Helsinki-Samos- Helsinki
  • 7 yöpymistä kahden hengen huoneessa aamiaisella standard-huoneessa
  • 2 illallista
  • kaikki ohjelman mukaiset bussi– ja laivakuljetukset sekä pääsyliput


Varaus, maksu – ja peruutusehdot

Ennakko 250 euroa kahden viikon sisällä varauksesta. Loppumaksu tulee suorittaa 45 vrk ennen lähtöpäivää.


Jos matka peruutetaan:

  • viimeistään 60 päivää ennen matkan alkua, ennakkomaksu palautetaan. Toimistokulut 50 euroa pidätetään ennakosta.
  • viimeistään 30- 15 vrk ennen matkan alkua, peritään 50% matkan hinnasta.
  • viimeistään 14- 0 vrk ennen matkan alkua, peritään 100 % matkan hinnasta.


Suosittelemme henkilökohtaisen matkavakuutuksen ottamista!

Muistathan mainita erityisruokavaliosi jo varauksen yhteydessä !

Kyselyt ja varaukset


Radio Dei, aulapalvelut: puh 09 7514 4511 (ma-pe klo 9-16)


Vastuullinen matkanjärjestäjä on EL-VE Tours.

16, Nikis Str. 10557 Ateena
puh. +30 210 3232449
fax +30 210 3228977
email

Matkalla mukana  erinomainen Kreikan tuntija ja opas Pirjo Fragkopoulos.
Matkalla mukana erinomainen Kreikan tuntija ja op...
Isäntämme Theologos Bournis (oik.) hotelli Joannan pihalla.
Isäntämme Theologos Bournis (oik.) hotelli Joannan...

Julkaisujärjestelmänä Verkkoviestin